•  

#fronteers @ Mirabeau Rotterdam schedule

Unscheduled

 • Interface design

  by Johan Ronsse

  Johan Ronsse doet een presentatie rond bruikbaarheid van interfaces. De presentatie geeft praktische tips hoe je als front-ender je voorzorgen en verantwoordelijkheid kan nemen om een fantastische website of applicatie af te leveren.

 • Spriting en workflow

  by Paul Martens

  Veel frontenders hebben een hekel aan spriten; het kost veel tijd, het past niet in de gekozen oplossingsrichting en je doet het alleen voor Internet Explorer. Vierkante hoekjes, verloopjes, schaduwtjes en andere onzin worden vaak achterwege gelaten. Om het geen luiheid te noemen heet het dan progressive enhancement. Functie boven vorm, probleem uit de wereld.

  Maar die vorm heeft ook een functie. Een huisstijl zorgt voor merkherkenning en -beleving, voor een consistent beeld naar buiten en voor openheid en transparantie. Het is de basis voor de merkwaarde van je klant. Je kunt vormgeving dus niet zomaar aanpassen omdat het 'lastig' is.

  In ongeveer drie kwartier laat ik zien hoe ik spriting als basis voor mijn workflow gebruik. Hoe houd je de DOM schoon en voorkom je JavaScript-afhankelijkheden voor vormgeving, wat zijn de valkuilen, en — het belangrijkst — wat is de impact op flexibiliteit en doorlooptijd?