•  

Sessions at Valtech Tech Day in Loungen, Valtech

Your current filters are…

Wednesday 30th May 2012

 • Agil Arkitektur - designa för utbytbarhet

  by Marcus Ahnve

  "Hur skall vi ersätta det" är frågan som alltför sällan ställs vid utveckling av system. Istället fokuserar organisationer på återanvändning vilket snarare driver rigida och inflexibla arkitekturer.

  Presentationen visar hur man kan konstruera system från små beståndsdelar, varför man bör standardisera på protokoll och inte platform för att nå en systemstruktur som är enklare att skala och underhålla

  At 1:00pm to 1:30pm, Wednesday 30th May

  In Loungen, Valtech

 • Orchard - Open Source CMS

  by Mikael Lundin

  Orchard är ett CMS som skapades inom Microsoft som ett verktyg för att producera externwebbar. Orchard ägs nuförtiden av Outercurve Foundation och utvecklas oberoende av Microsoft. I denna dragning kommer vi titta på hur man skapar en webbplats med Orchard, dess för- och nackdelar samt tillämpningsområden. Väl mött!

  At 1:35pm to 2:00pm, Wednesday 30th May

  In Loungen, Valtech

 • Enkel design eller lätt design?

  by Jimmy Larsson

  Alla har vi hört det: "Keep it simple...", "en enkel design är en bra design", osv. Men vad menar man egentligen med enkel och varför finns det avgörande skillnader mellan enkel och lätt design? Detta resonemang kommer förhoppningsvis att reda ut begreppen och göra ditt nästa teknikval lättare.

  At 2:30pm to 2:55pm, Wednesday 30th May

  In Loungen, Valtech

 • Meteor och DerbyJS

  by Emil Stenström

  Det har hänt mycket sen HTML och HTTP först hittades på, och vi börjar nu märka att det vi har inte riktigt räcker till. Vi bygger saker på serversidan, och blir irriterade på sega nätverk när varje klick måste till servern. Vi bygger på klientsidan, och blir irriterade när sidan börjar helt blank, och sedan hoppar till när alla javascript har laddats. Meteor och DerbyJS är två nya webbramverk som försöker lösa detta, och jag tänkte berätta hur dom har gjort.

  At 3:00pm to 3:25pm, Wednesday 30th May

  In Loungen, Valtech

 • Testa ditt javascript

  by Johannes Edelstam

  TDD - varför? TDD till javascript, är det möjligt? Japp. Johannes, som också startat User Group sthlm.js kör en uppskattad och upplysande genomgång av hur det kan gå till. Intro till Unit testning, integrationstestning,alternativa verktyg och demo. Enjoy!

  At 4:00pm to 4:25pm, Wednesday 30th May

  In Loungen, Valtech

 • (first ‘(Clojure.))

  by Niklas Lindström

  Clojure är löftet om en ny gryning av klarhet och uttryckskraft. Njut av renheten i funktionell programmering, likformigheten i en LISP-baserad syntax och den pragmatiska styrkan i högnivådatastrukturer. Undvik oavsiktligt komplex och övernitisk objektorientering, missriktade försök till koncishet med implicita oklarheter, och sammanblandningen av tillstånd och identitet.

  Denna introduktion ger dig en inblick, tips och råd för att tänka kring formen och avsikten med dessa parenteser från en mer civiliserad tidsålder, förstärkta med det moderna levernets vektorer, mappar och set. Du kommer också att få se hur man tämjer monster och riktar tid.

  At 4:30pm to 4:55pm, Wednesday 30th May

  In Loungen, Valtech